PROGRAMM Program
Hier haben wir den kompletten Zeitplan für das Festival zusammengestellt. Klicken Sie auf den Bereich (Chocolatiers, Expertenwissen oder Masterclass) –
Klicken Sie dann auf den Namen des Vortragenden für weitere Informationen und um sich für den Livestream des Chocolatiers anzumelden.
Während des Vortrags haben Sie die Möglichkeit selber Fragen zu stellen, die direkt auch vom Chocolatier/Experten beantwortet werden.
Here we have compiled the full schedule for the festival. Click on the area (Chocolatiers, Experts or Masterclass) –
then click on the name of the lecturer for more information and to register for the Livestream with that chocolatier.
During the interview you will have the opportunity to ask questions yourself, which will be answered directly by the chocolatier/expert.
FREITAG / Friday 23.10.2020
CHOCOLATIERS - 23.10.2020
Uhrzeit | Sprache Language: | Hersteller / Producer: — auf den Namen klicken — — click on Name — | Land / Country: | Referent / Thema held by / Subject: |
10:45 | Deutsch | Eröffnung Michaela Schupp | D-Hannover | Michaela Schupp – Opening |
11:00 | English | Fu Wan Chocolate | Taiwan | Warren Hsu |
11:45 | Deutsch | Chocolaterie & Patisserie A. Muschler | D-Freising | Andreas Muschler |
12:30 | Deutsch | Choconuva | D-Saarland | Simone Hoffmann & Juan Alberto Correa |
13:15 | Deutsch | Chokumi | D-Braunschweig | Nele Marike Eble |
14:00 | Deutsch | Cluizel | Frankreich | Esmeralda Loup |
14:45 | – | PAUSE | ||
15:30 | Deutsch | Das Bernsteinzimmer | D-Wuppertal | Solvejg Klein |
16:15 | English | Artist Chocolate | Belgien | Mathieu Dierinck |
17:00 | English | Péru Puro | Deutschland | Dr. Arno Wielgoss |
17:45 | English | Obolo Chocolate | Chile | Mark Gerrits |
18:30 | English | Palato | Honduras | Monica Pedemonte |
EXPERTS / Expertenwissen - 23.10.2020
Uhrzeit Starttime: CEST | Sprache Language: | Referent / Hersteller held by / Producer: — auf den Namen klicken — — click on Name — | Land Country: | Thema Subject: |
14:00 | English | Stephan Iten, Felchlin | Schweiz | Was macht ein Hersteller: Firma, Philiosophie, Einkauf, Kakaofruchtkuvertüre |
16:00 | English | Dr. Kristy Leissle | Trade Justice | |
18:00 | English | Massimiliano Wax, Rizek Cacao | Dom. Republik | Fermentation and Drying to bring out best flavours |
SAMSTAG / Saturday 24.10.2020
CHOCOLATIERS - 24.10.2020
Uhrzeit Starttime: CEST | Sprache Language: | Hersteller / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Referent / Thema held by / Subject: |
11:00 | English | Amazing Cacao | Russia | Olga Yarovikova |
11:45 | English | Duffy’s Chocolate | UK | Duffy Sheardown |
12:30 | English | Akesson’s | Belgien | Bertil Akesson |
13:15 | English | Dos Estaciones | D-Beilngries | Corinna & Alex Camacho Angeles |
14:00 | English | Friis Holm Chocolate | Dänemark | Mikkel Friis Holm |
14:45 | 15:30 | PAUSE | ||
15:30 | English | Tobago Estate | West Indies | Duane Dove |
16:15 | English | Shattell | Peru | Lisi Montoya |
17:00 | English | Chocolate Baure | Bolivia | Hernan Vocaflores |
17:45 | English | Chocolate de la Villa Real | Mexico | Ana Velia Ortiz Villareal |
18:30 | English | Krak Chocolade | Niederlande | Mark Schimmel |
EXPERTS / Expertenwissen - 24.10.2020
Uhrzeit Starttime: CEST | Sprache Language: | Referent / Hersteller held by / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Thema Subject: |
14:00 | English | Martin Christy International Chocolate Awards ICA | England | Why International Chocolate Awards and how it developed |
& International Institute of Cacao and Chocolate Tasting IICCT | How to become a chcolate taster | |||
19:30 | English | Maricel Presilla Gran Cacao | USA | The history of Cacao and Chocolate |
Co-Founder of the ICA and IICCT | Peru Country of Cacao | |||
21:00 | English | International Chocolate Awards ICA Martin, Maricel, Monica | Results World Drinking Competition |
MASTERCLASSES - 24.10.2020
Uhrzeit Starttime: CEST | Sprache Language: | Referent / Hersteller held by / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Thema Subject: |
14:00 | Deutsch | Chocolate.Vision, Kevin Lühmann | Deutschland | Gewusst wie: Bean-to-Bar Schokolade zu Hause herstellen. |
SONNTAG / Sunday 25.10.2020
CHOCOLATIERS - 25.10.2020
Uhrzeit Starttime: CET | Sprache Language: | Hersteller / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Referent / Thema held by / Subject: |
11:00 | English | Chocokoo | Estland | Kristel Lankots |
11:45 | Deutsch | Zart Pralinen | Österreich | Emil Wijne |
12:30 | English | Fjak Chocolate | Norwegen | Siv Hereid and Agur |
13:15 | English | Taucherli Schokolade | Schweiz/Kolumbien | Kay Keusen, |
14:00 | Deutsch | Meybol Chocolate | Deutschland / Peru | Meybol Estendorfer-Moran |
14:45 | 15:30 | PAUSE | ||
15:30 | Deutsch | Beck’s Cacao | Deutschland | Michael Beck |
16:15 | English | Summerdown | England | Jo Coleman |
17:00 | English | Solkiki | England | Bob & Iris Solkiki |
17:45 | English | Cacaosuyo | Peru | Samir Giha |
18:30 | Deutsch | Chocolate.Vision | D-Hannover | Kevin Lühmann |
19:15 | Deutsch | Chocolats-de-luxe.de GmbH | D-Hannover | Michaela Schupp |
EXPERTS / Expertenwissen - 25.10.2020
Uhrzeit Starttime: CET | Sprache Language: | Referent / Hersteller held by / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Thema Subject: |
14:00 | Deutsch | Dr. Arno Wielgoss, Péru Puro | Deutschland | Kakaoanbau im Regenwald von Peru Wie fair ist Fair trade ? |
16:00 | English | Monica Meschini | Italia | Italian Gianduja |
MASTERCLASSES - 25.10.2020
Uhrzeit Starttime: CET | Sprache Language: | Referent / Hersteller held by / Producer: — auf den Namen klicken — — click on name — | Land Country: | Thema Subject: |
14:00 | Deutsch | Nele Marike Eble, Chocumi | Deutschland | Pralinen selbst herstellen. |